JobHulpMaatje
Onze droom is om meer mensen aan een baan te helpen. Daarom zijn wij trots op ons JobHulpMaatje project.Je ziet werklozen om je heen. Hun situatie raakt je. Je wilt samen met hen oplopen maar je weet niet hoe. Juist hier treedt ons project in beeld, want wij trainen mensen om JobHulpMaatje te worden, een Maatje die écht iets kan betekenen in de zoektocht van de werkloze.

Iedereen die hulp nodig heeft bij het zoeken naar (nieuw) werk, kan zich aanmelden bij JobHulpMaatje. Deelname is gratis! Na een intakegesprek wordt bepaald of de werkzoekende deel zal nemen aan de eerstvolgende jobgroup. Doorgaans vindt de cursus twee maal per jaar plaats. Aanmelden kan op ons inloopspreekuur* ,of door een bericht te sturen via ons contactformulier. De werkzoekende ontdekt in zeven bijeenkomsten, in een groep met lotgenoten, hoe hij/zij de wegkan vinden naar het (opnieuw) betreden van de arbeidsmarkt. Na afronding van de7 workshops ontvangt de deelnemer een certificaat. Daarna wordt hij/zij (desgewenst) persoonlijk begeleid door een Maatje.

*Voor het inloopspreekuur kan je terecht op dinsdagmiddag en vrijdagmorgen in de Flevomeerbibliotheek. Paul Schuurmans staat je daar graagte woord.

Inloopspreekuur

Om alle vragen te beantwoorden over ons project, bieden wij een inloopspreekuur. voor geïnteresseerden, maar ook voor deelnemers aan het traject. We bieden een luisterend oor en adviseren gedurende het gehele traject, tot en
met de nazorg. Dit inloopspreekuur is elke dinsdag 14-16 uur en elke vrijdag 10 -12 uur in de flevomeerbibliotheek aan
het kerkplein.

Wat is een JobHulpMaatje?  

Een JobHulpMaatje is een gecertificeerde en opgeleide vrijwilliger die graag naast een werk-zoekende staat. Een Maatje biedt mentale en praktische ondersteuning en denkt mee over mogelijkheden om (betaald) werk te vinden.
Je kunt Maatje worden na een positief intakegesprek met de coördinator. Je bent minimaal 1 dagdeel per week beschikbaar en hebt inlevingsvermogen. Je bent in staat om de werkzoekende te coachen in zijn ontdekkingstocht. Verder ben je bereid om een tweedaagse training te volgen. De werkzoekende gaat samen met het Maatje op ontdekkingstocht. Wat zijn de talenten, wat is (passend) werk? De werkzoekende blijft verantwoordelijk en werkt actief mee met thuisopdrachten en solliciteren.

Het project JobHulpMaatje wordt in Zeewolde door  Stichting Hart voor Zeewolde gecoördineerd, waarbij maximaal wordt aangesloten bij bestaande initiatieven zoals het Netwerkcafé en FlevomeerBibliotheek om te voorkomen dat er meerdere initiatieven door elkaar lopen.  

Project JobHulpMaatje wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranje fonds, Kansfonds, Rabobank, RegioBank, gemeente Zeewolde, Lionsclub Zeewolde.  

Aanmelden voor Jobgroups

Bedankt voor je aanmelding!
Er is wat fout gegaan!
Kom en help mee!
Lijkt het jou ook mooi om je medemens te helpen? Meld je aan om als maatje actief te worden bij JobHulpMaatje.
Een mooi maatschappelijk initiatief wat o.a. in Zeewolde al veel mensen op weg heeft mogen helpen.  
contact