JobHulpMaatje
Onze droom is om meer mensen aan een baan te helpen. Daarom zijn wij trots op ons JobHulpMaatje project.Je ziet werklozen om je heen. Hun situatie raakt je. Je wilt samen met hen oplopen maar je weet niet hoe. Juist hier treedt ons project in beeld, want wij trainen mensen om JobHulpMaatje te worden, een Maatje die écht iets kan betekenen in de zoektocht van de werkloze.

Iedereen die hulp nodig heeft bij het zoeken naar (nieuw) werk, kan zich aanmelden bij JobHulpMaatje. Deelname is gratis! Na een intakegesprek wordt bepaald of de werkzoekende deel zal nemen aan de eerstvolgende jobgroup. Doorgaans vindt de cursus twee maal per jaar plaats. Aanmelden kan op ons inloopspreekuur* ,of door een bericht te sturen via ons contactformulier. De werkzoekende ontdekt in zeven bijeenkomsten, in een groep met lotgenoten, hoe hij/zij de wegkan vinden naar het (opnieuw) betreden van de arbeidsmarkt. Na afronding van de 7 workshops ontvangt de deelnemer een certificaat. Daarna wordt hij/zij (desgewenst) persoonlijk begeleid door een Maatje.

De eerstvolgende jobgroup start eind september. Lijkt het jou ook wat om mee te doen? Loop dan even binnen bij het inloopspreekuur*, of vul het formulier hieronder in.

*Voor het inloopspreekuur kan je terecht op dinsdagmiddag van 14.00-16.00 uur in het Vraaghuis (Stevinweg 2) en vrijdagmorgen van 10.00 - 12.00 uur in de Flevomeerbibliotheek (Kerkstraat 2). Paul Schuurmans staat je daar graag te woord.

Inloopspreekuur

Om alle vragen te beantwoorden over ons project, bieden wij een inloopspreekuur. voor geïnteresseerden, maar ook voor deelnemers aan het traject. We bieden een luisterend oor en adviseren gedurende het gehele traject, tot en
met de nazorg. Dit inloopspreekuur is elke dinsdag 14-16 uur in het Vraaghuis op Stevinweg en elke vrijdag 10 -12 uur in de flevomeerbibliotheek aan kerkstraat 2.

Wat is een JobHulpMaatje?  

Een JobHulpMaatje is een gecertificeerde en opgeleide vrijwilliger die graag naast een werk-zoekende staat. Een Maatje biedt mentale en praktische ondersteuning en denkt mee over mogelijkheden om (betaald) werk te vinden.
Je kunt Maatje worden na een positief intakegesprek met de coördinator. Je bent minimaal 1 dagdeel per week beschikbaar en hebt inlevingsvermogen. Je bent in staat om de werkzoekende te coachen in zijn ontdekkingstocht. Verder ben je bereid om een tweedaagse training te volgen. De werkzoekende gaat samen met het Maatje op ontdekkingstocht. Wat zijn de talenten, wat is (passend) werk? De werkzoekende blijft verantwoordelijk en werkt actief mee met thuisopdrachten en solliciteren.

Het project JobHulpMaatje wordt in Zeewolde door  Stichting Hart voor Zeewolde gecoördineerd, waarbij maximaal wordt aangesloten bij bestaande initiatieven zoals de FlevomeerBibliotheek en het M.D.F. om te voorkomen dat er meerdere initiatieven door elkaar lopen.  

Project JobHulpMaatje wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranje fonds, Kansfonds, Rabobank, RegioBank, gemeente Zeewolde, Lionsclub Zeewolde.  

Maatjes gezocht!

Wil jij graag iets voor andere betekenen en vind je het leuk om mensen te helpen in het zoeken naar passend werk? Ben jij graag het luisterend oor voor een ander en lijkt het je leuk om je als vrijwillig jobhulpmaatje voor een ander in te zetten? Dan komen we graag met jou in contact!

Het coronavirus heeft veel impact op werkend Nederland. Veel bedrijven hebben geen werk meer en moeten personeelsleden ontslaan, tijdelijke contracten worden niet verlengd en werkzoekenden kunnen nu moeilijk een baan vinden. JobHulpmaatje helpt werkzoekenden bij de zoektocht naar een (vrijwilligers)baan.

Als JobHulpmaatje Zeewolde zijn we op zoek naar Maatjes, die werkzoekenden willen helpen. Als maatje word jij gekoppeld aan een werkzoekende die jij voor een bepaalde periode één op één coacht. De werkzoekende werkt zelf actief mee door thuisopdrachten en testen te maken over zijn eigen ontwikkeling, interesses en mogelijkheden voor het vinden van werk. Als maatje ben je het luisterend oor, de motivator en een steun voor de werkzoekende.

Het betreft een vrijwilligersfunctie voor gemiddeld 1 uur per week in de periodes dat je een maatje begeleid.    

 Wij zoeken iemand die:
-        mentale en praktische ondersteuning kan bieden en meedenkt over de mogelijkheden om (vrijwilligers)
          werk te vinden;  
-        zich betrokken voelt bij de doelgroep (werkzoekenden met voldoende perspectief op zelfredzaamheid);  
-        vanuit eigen ervaring wil delen om mensen verder te helpen.  
-        zich kan je verplaatsen in de denkwereld van een ander;
-        zich minimaal 2 jaar wilt inzetten als JobHulpmaatje;
-        beschikt over computervaardigheden.
-        Omdat een deel van de begeleidingen die we bieden wordt geboden aan statushouders, is het fijn als een
          aantal vrijwilligers juist met deze doelgroep affiniteit heeft, denk aan:
-        interesse in andere culturen;  

Wat bieden we jou?
-        Een 2-daagse training vanuit het landelijke netwerk JobHulpMaatje.
-        Intervisie en werkbespreking met collega-vrijwilligers.  
-        Jaarlijkse thema-avond met inhoudelijk onderwerp door een professional.  
-        Landelijke JobHulpMaatje-dag met inhoudelijke workshops.  
-        Prettige werksfeer en goede begeleiding vanuit de coördinator en contact met andere vrijwilligers
         en medewerkers.    

Wil je maatje worden, klik dan op de volgende link en meld je aan!https://jobhulpmaatje.nl/samenwerken/vrijwilliger
Nog vragen? Bel gerust met Johan Munneke 0683576690 of Paul Schuurmans 0614832924.

Aanmelden voor Jobgroups

Bedankt voor je aanmelding!
Er is wat fout gegaan!
Kom en help mee!
Lijkt het jou ook mooi om je medemens te helpen? Meld je aan om als maatje actief te worden bij JobHulpMaatje.
Een mooi maatschappelijk initiatief wat o.a. in Zeewolde al veel mensen op weg heeft mogen helpen.  
contact